Skip to content
Tijd: 19:00 – 20:00
Datum: 18 Februari 2022
YouTube Link: https://youtu.be/Jhj3fXM9-aM

Geloven in God, zo vanzelfsprekend lijkt het wel. Vele gelovigen en niet-gelovigen staan er nooit bij stil waarom God eigenlijk zou bestaan. Is ‘geloof’ niet een gevoel? Zijn er wel redelijke argumenten voor het bestaan van God? En hoe wordt het bestaan van God verklaard in het licht van voorspellingen/wonderen?

Op vrijdag 18 februari 2022 (19:00-20:00 uur) organiseren wij als onderdeel van de ‘Ware Islam’-campagne de lezing ‘Bestaat God?’ door filosoof Emanuel Rutten en Imam Safeer Siddiqui. De lezing zal live worden ge-streamed via YouTube en Facebook. De lezing zal worden afgesloten met een vraag- en antwoordzitting.

Dr. ir. Emanuel Rutten (1973) is filosoof. Hij is als onderzoeker en docent verbonden aan de Faculteit Geesteswetenschappen van de Vrije Universiteit in Amsterdam (zowel binnen het Abraham Kuyper Centrum voor wetenschap en de grote vragen als binnen centrum Ethos voor maatschappelijke transformatie). Het onderzoeks- en onderwijsterrein van Emanuel omvat de relatie tussen geloof en wetenschap, het evalueren van de rationaliteit van seculiere en religieuze wereldbeelden, kennisleer en speculatief realisme, logica en retorica, en esthetiek. Emanuel woont in de binnenstad van Amsterdam.

Safeer Siddiqui (1989) is theoloog en Imam van de Baitul Afiyat moskee in Almere. Hij heeft Theologie gestudeerd in London en is sinds 2013 actief als Imam van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap in Nederland. Vanuit die hoedanigheid is Safeer tevens betrokken bij de Nederlandse vertaling van islamitische boeken.

YouTube Link: https://youtu.be/Jhj3fXM9-aM