Skip to content

Atfal bezorgen ouderen vreugde

Op 22 april 2023, ter gelegenheid van Eid ul Fitr, hebben drie Atfal van Majlis Amsterdam Zuid-Oost, samen met hun Nazim Atfal, een bijzonder initiatief ondernomen om de vreugde van deze heilige dag te delen met ouderen in een bejaardentehuis.

Het initiatief, georganiseerd door Atfal-ul-Ahmadiyya Amsterdam Zuid-Oost, bestond uit het geven van 15 chocoladedozen aan ouderen in een bejaardentehuis. Het doel van dit initiatief was om op de dag van Eid ul Fitr een positieve en verbindende ervaring te creëren voor de ouderen in het bejaardentehuis, door hen chocoladedozen te geven en hen te informeren over het Suikerfeest en de islam, met als doel het verspreiden van vreugde. De financiering van dit initiatief werd mogelijk gemaakt door Jamaat Amsterdam Zuid-Oost.

De chocoladedozen werden persoonlijk aan de ouderen overhandigd. De Atfal namen de tijd om met de ouderen te praten en hen te vertellen over het Suikerfeest en de islam. De ouderen waren zeer geïnteresseerd en stelden vragen over de betekenis van deze feestdag. Ze waren erg dankbaar voor het gebaar en hoopten de Atfal in de toekomst weer te zien.

De Atfal waren verheugd om te zien dat hun kleine gebaar en uitleg over hun geloof zo’n positieve impact hadden op de ouderen. Ze hopen in de toekomst meer initiatieven te ondernemen om anderen te helpen en meer begrip en respect te creëren tussen verschillende gemeenschappen.