Skip to content

Nationaal Buitenvoetbal Toernooi 2023

Op zondag 5 maart 2023 werd in de HSV Hercules Utrecht het MKA Nationaal Buitenvoetbal Toernooi (NBVT) 2023 gehouden. De locatie van het MKA Nationaal Buitenvoetbal Toernooi (NBVT) was perfect voor dit evenement. Het buitenterrein met kunstgras bood voldoende ruimte voor de teams om te spelen en het publiek om te genieten van de wedstrijden. De organisatoren hebben veel aandacht besteed aan de keuze van de locatie, en deze keuze heeft bijgedragen aan het succes van het toernooi.

De planning van de toernooi begon een maand eerder, zodat er voldoende tijd was om alles tot in de puntjes te regelen. Door de regio’s uit het hele land uit te nodigen om teams in te dienen, werd ervoor gezorgd dat het toernooi een landelijk karakter had en dat er teams van verschillende regio’s konden deelnemen. Door deze aanpak te blijven volgen, kunnen we ervan uitgaan dat het MKA Nationaal Buitenvoetbal Toernooi ook in de toekomst een groot succes zal blijven

Openingsessie

De Nationaal Buitenvoetbal Toernooi begon met een openingssessie om 10.45 uur, waarbij de Sadr (voorzitter) van Majlis Khuddam Ul Ahmadiyya, Saeed Ahmad Jatt Sb, een toespraak hield. Er waren hierbij meer dan 60 Khuddam aanwezig. Het toespraak was gericht op het belang van sport en fysieke activiteit in het leven van Khuddam, en op de waarden van samenwerking en teamgeest die kunnen worden versterkt door deel te nemen aan sportevenementen zoals dit toernooi.

Na de toespraak van Saeed Ahmad Jatt Sb werd de sessie afgesloten met een stil gebed, wat een belangrijk ritueel is binnen de Ahmadiyya gemeenschap. Dit moment van bezinning en gebed kan worden gezien als een manier om deelnemers en toeschouwers te verbinden en een sfeer van kalmte en respect te creëren, voordat het toernooi echt van start gaat.

De openingssessie kan worden beschouwd als een belangrijk onderdeel van het toernooi, omdat het niet alleen de toon zet voor het evenement, maar ook de deelnemers en toeschouwers de gelegenheid geeft om samen te komen en hun gemeenschappelijke waarden te delen. Dit moment van eenheid kan de toon zetten voor een sportief en respectvol toernooi, waarbij de deelnemers niet alleen strijden om de beker, maar ook om de waarden van samenwerking, teamgeest en respect voor elkaar.

Na de openingssessie begonnen de groepswedstrijden om 11:15 uur, ondanks de mistige en regenachtige omstandigheden. Ondanks deze uitdagende omstandigheden waren de Khuddam fel en vastberaden om te strijden voor de overwinning in hun wedstrijden. Het was een prachtig gezicht om te zien hoe de Khuddam hun vaardigheden demonstreerden, hun uithoudingsvermogen op de proef stelden, hun snelheid toonden en de algemene kwaliteit van hun spel lieten zien. Dit was een opmerkelijke prestatie, vooral omdat deze kwaliteit nog niet eerder was gezien bij de Khuddam.

Het tonen van vaardigheden, uithoudingsvermogen en snelheid is belangrijk bij sportevenementen, en het is bemoedigend om te zien dat de Khuddam deze kwaliteiten in praktijk kunnen brengen. Deze eigenschappen kunnen niet alleen van pas komen in de sport, maar ook in het dagelijks leven, bijvoorbeeld bij het voltooien van taken en doelen die moeilijk of uitdagend zijn. De deelname aan sportevenementen zoals het MKA Nationaal Buitenvoetbal Toernooi kan dus niet alleen helpen om de fysieke gezondheid van de Khuddam te verbeteren, maar ook om hun mentale veerkracht en doorzettingsvermogen te versterken.

Na de ochtendsessie was het tijd voor een welverdiende lunch. De gastregio Amsterdam/Utrecht had gezorgd voor een heerlijke kip biryani lunch en kheer om de Khuddam op te warmen voor de middagsessie. Na de lunch begonnen de Khuddam met de Zohr- en Asr-gebeden voordat ze zich klaarmaakten voor de volgende ronde van wedstrijden.

Tijdens de middagsessie hadden de Khuddam het voorrecht om de nationale ploeg van MKA België te ontvangen, die onze uitnodiging had geaccepteerd om een vriendschappelijke oefenwedstrijd tegen onze nationale ploeg te spelen. Het was een geweldige ervaring voor de Khuddam om te spelen tegen een nationale ploeg uit een ander land, en het gaf hun de kans om hun vaardigheden te testen tegen een sterke tegenstander.

Dit soort vriendschappelijke wedstrijden kunnen helpen om de banden tussen de verschillende Khuddam-gemeenschappen te versterken en kunnen ook een gevoel van eenheid en solidariteit creëren binnen de Ahmadiyya-gemeenschap. Het was dan ook een bijzonder moment voor de Khuddam om te kunnen spelen tegen de nationale ploeg van MKA België en we hopen in de toekomst meer van deze vriendschappelijke wedstrijden te kunnen organiseren.

Onze nationale ploeg stond onder leiding stond van Murabbi Ibrahim sahib en dat had een goede mix van jonge en ervaren spelers had geselecteerd om tegen België te spelen. De wedstrijd begon om 15.30 uur en het was opmerkelijk dat Nederland meteen de overhand had en de wedstrijd domineerde.

Al snel opende Nederland het saldo met een mooi schot van Toosif van buiten de zestien, wat een geweldige start was voor onze nationale ploeg. Het was ook opvallend dat Kamran Verhagen, een jonge Khadim, volwassen tussen de grote jongens speelde en het middenveld beheerste. Het is geweldig om te zien dat jonge Khuddam zich ontwikkelen en hun vaardigheden op het veld tonen.

De wedstrijd was intens en spannend, met beide teams die hard vochten om de overwinning te behalen. Uiteindelijk slaagde Nederland erin om de overwinning veilig te stellen met een 6-1 overwinning op België. Het is geweldig om te zien dat de Nederlandse nationale ploeg van Khuddam-ul-Ahmadiyya zo’n overtuigende overwinning heeft behaald op de nationale ploeg van België. Het toont aan dat het harde werk en de toewijding van de spelers en het leiderschap hun vruchten afwerpen. We kunnen alleen maar hopen dat deze overwinning bijdraagt aan de groei en ontwikkeling van de gemeenschap en het Khuddam-ul-Ahmadiyya programma in Nederland en daarbuiten.

De finale begon met midden Nederland dat het middenveld controleerde. En op weg naar het doel van zuid-west, had zuid-west gelukkig een sterke verdedigingslinie, waaronder Basit en Waqas, ze hielden de spitsen geruime tijd op afstand. Af en toe creëerde zuid-west ook enkele kansen. Het was een spannende wedstrijd met kansen aan beide kanten, maar uiteindelijk slaagde Muzammil Malik erin om in de laatste minuten van de wedstrijd een doelpunt te scoren voor regio midden Nederland. Dit leidde tot hun overwinning en het kampioenschap van het MKA Nationaal Buitenvoetbal Toernooi 2023. Er waren de hele dag enkele opmerkelijke individuele prestaties en niet te vergeten enkele prachtige goals.

Het MKA Nationaal Buitenvoetbal Toernooi was een groot succes en een geweldige dag voor alle deelnemers. Het evenement zorgde voor een goede sfeer en een gevoel van samenhorigheid onder de aanwezigen. Het was een fantastische manier voor de Khuddam-ul-Ahmadiyya gemeenschap om samen te komen en sportief bezig te zijn, en om tegelijkertijd de banden tussen de verschillende regio’s en gemeenschappen te versterken.

NBVT Winnaars: Midden-Nederland (Captain Fahad sahib)

Runners up: Zuidwest Nederland (Captian Samran sahib)

Speler van het toernooi: Kamran Verhagen (Zuid-West)

Speler van de Finale: Muzamil Malik (Midden-Nederland)