Skip to content

Regionale Atfal Fun Day | Regio Noord-West

Op zondag 4 maart 2023 organiseerde Majlis Atfal-ul-Ahmadiyya de Atfal Fun Day in de Baitul Mahmood-moskee. Het was een dag vol activiteiten en religieuze sessies, bedoeld om jongens tussen 7 en 15 jaar oud samen te brengen, hun broederschap te versterken en hen te helpen groeien in hun spirituele ontwikkeling. De opkomst was Alhamdulillah goed, met 77% van de Atfal uit de Regio Noord-West die deelnamen, wat resulteerde in 26 Atfal die deelnamen aan het evenement.

De voorbereidingen voor de Atfal Fun Day begonnen enkele weken voor het evenement met verschillende vergaderingen tussen de Nazimeen Atfal en Murabbi Saeed Sahib (Sadr Majlis Khuddam-ul-Ahmadiyya Nederland). Op de dag zelf begon het programma met de recitatie van de Heilige Quran, gevolgd door de Majlis Atfal-ul-Ahmadiyya Ehad. Na de Ehad hield Sadr Majlis Khuddam-ul-Ahmadiyya Nederland een toespraak. Tijdens de toespraak las Sadr Majlis Khuddam-ul-Ahmadiyya Nederland een brief voor van Huzoor-e-Aqdas (aba) aan de Atfal uit de Regio Noord-West.

Vervolgens begonnen de leuke activiteiten, zoals een quiz, cricket, tafeltennis en voetbal. Na een korte pauze met refreshments vond er een religieuze sessie plaats waarin stukken uit het boek “Ark van Noach” van de Beloofde Messias (as) werden voorgedragen en toegelicht. Tijdens deze sessie kregen de Atfal de kans om vragen te stellen. Na de religieuze sessie werden de Zuhr- en Asr-gebeden verricht, gevolgd door de maaltijd.

De Atfal Fun Day bood de jongens de kans om samen te komen, hun broederschap te versterken en te genieten van een dag vol plezier en spirituele ontwikkeling. Alhamdulillah toont het succes van dit evenement aan hoe belangrijk het is om de gemeenschap bij elkaar te brengen. Ten slotte wil de organisatie graag het keukenteam bedanken voor hun harde werk en inzet om ons gedurende de dag van heerlijk eten en drinken te voorzien.