Skip to content

Regionale Waqar-e-Amal 19 november 2022

In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle

Baitun Noor Mosque
Baitun Noor Moskee
Baitul Mahmood Mosque
Baitul Mahmood Moskee
Baitul Afiyat Mosque
Baitul Afiyat Moskee
Baitul Mubarak Mosque
Baitul Mubarak Moskee

Locaties:

1. Baitul Noor Moskee Nunspeet

2. Baitul Mahmood Moskee Amsterdam

3. Baitul Afiyat Moskee Almere

4. Baitul Mobarak Moskee Den Haag

Khuddam werden aangemoedigd om deel te nemen aan het regionale Waqar-e-Amal evenement in alle vier de moskeeën in Nederland, hieronder volgt een kort verslag van de uitgevoerde activiteiten.

20 Khuddam namen deel aan de grondige schoonmaak van de Mubarak Moskee in Den Haag. In deze Waqar e Amal, werden meer dan 100 manuren besteed aan het schoonmaken van ramen, trottoirs, het besproeien van bloemen, reinigen van bestrating met hoge waterdruk, opruimen van gevallen takken en bladeren en onkruid wieden.

De moskee werd ook aan de binnenkant schoongemaakt: Schoonmaken van horizontale oppervlakken (vensterplaten), verwijderen van spinnenwebben, schoonmaken van het glas aan de binnenkant van de ramen van de moskee, schoonmaken van de tegels op de gangen, stofzuigen van de vloeren, schoonmaken van de keuken, schoonmaken van de opslagruimte boven en schoonmaken van de toiletten.

Tegelijkertijd vond Waqar e Amal plaats op drie andere plaatsen. Hieronder volgen enkele details.

De Baitul Aafiyat Moskee in Almere werd ook grondig schoongemaakt door middel van 94 manuren door 28 Khuddam. De keuken werd schoongemaakt en opgeruimd en met stofzuigers werden de tapijten gereinigd.

De Baitul Mahmood Moskee in Amsterdam werd in totaal door 26 khuddam en 50 manuren schoongemaakt. Struiken werden gesnoeid, de stoep werd schoongemaakt en de gevallen bladeren werden opgeveegd. Bovendien werd hier gras gemaaid. Khuddam verrichtten enkele opmerkelijke inspanningen, waaronder de reparatie van het dak van de moskee.

De moskee van Baitul Noor Nunspeet had ook veel bladeren die rond de moskee verspreid lagen en de daken en afvoerpijpen flink verstopten. Daarom werd besloten om alle afvoerpijpen schoon te maken en de daken te controleren op eventueel gevallen bladeren. Ondank dat het enige inspanning kostte, werd de opdracht Alhamdulillah zeer gemakkelijk volbracht. Het schoonmaakwerk werd gedaan door 22 khuddam. Om de leidingen schoon te maken, klommen Khuddam op de ladder naar boven. Daarnaast werd de bestrating schoon gespoeld en werden de ramen schoongemaakt.

Moge Allah de Khuddam overvloedig belonen voor hun inspanningen.