Skip to content

Sanquin Bloedbank-bus | Baitul Afiyat Almere | 14 augustus 2021

Vanaf 14 augustus gaan de jongeren van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap intensief samenwerken met Sanquin, met als doel om zoveel mogelijk mensenlevens te redden op de korte en lange termijn.

Urgent en levensreddend
Sanquin, verantwoordelijke voor de bloedvoorziening in Nederland, zoekt nieuwe plasmadonors om levens te redden. Plasma is een onderdeel van bloed en is een ontzettend krachtige stof, boordevol afweerstoffen en andere eiwitten die een belangrijke rol spelen bij de behandeling tegen meer dan 100 verschillende ziekten. Ziekenhuizen en artsen schrijven steeds vaker plasma(geneesmiddelen) voor bij kanker, ernstig bloedverlies en veel andere ziektebeelden. Dankzij plasmadonaties worden jaarlijks tienduizenden levens gered!

Samenwerking met Ahmadiyya moslims
Sanquin komt op 14 augustus met een Bloedbank-bus naar de Baitul Afiyat Moskee om bloedafnames te nemen van de deelnemers. Na twee weken krijgen de donoren te horen of ze zijn goedgekeurd, om daarna elke twee maanden, in groepen, op verschillende afnamelocaties in Nederland plasma te geven.

Registeren kan via de link: https://www.sanquin.nl/aanmelden-almere