Skip to content

Nieuw jaar 2023 met het perspectief van de Ahmadiyya Moslimgemeenschap.

Op 1 januari 2023 organiseerde de Ahmadiyya Moslimgemeenschap, zoals elk jaar, het evenement Waqar-e-Amal, waaraan leden uit het hele land deelnamen in verschillende steden door heel Nederland. Het doel van dit evenement was om het nieuwe jaar in de naam van Allah te beginnen door gebeden te verrichten en deel te nemen aan het schoonmaken van onze eigen steden.

De leden verzamelden zich op afgesproken plaatsen in verschillende steden en begonnen dit jaar met de naam van Allah door Tahajjud-gebeden te verrichten. Daarna namen ze in groepen deel aan het schoonmaken van verschillende steden. In totaal namen 172 leden deel aan het evenement, waardoor in totaal 512 manuren werden geleverd. Dit werk werd uitgevoerd door leden van de gemeenschap en met de steun van lokale gemeenten.

Amsterdam, Almere, Rotterdam, Den Haag, Amstelveen, Utrecht en Arnhem zijn de belangrijkste steden waar deze activiteit werd plaatsgevonden. Ook leden uit Weert en Maastricht namen deel, met de steun van hun gemeente, aan het schoonmaken van verschillende plekken in de stad door onder meer resten van vuurwerk, dat op de wegen werd afgestoken ter viering van het nieuwe jaar, op te ruimen. Deze daad werd ook door de overheid gewaardeerd.

Alhamdulillah, dit was een succesvol evenement. Dergelijke evenementen worden vaker gedurende het jaar gehouden en de leden van de Ahmadiyya Moslimgemeenschap zullen altijd klaar staan ​​om deel te nemen aan maatschappelijk werk.